Izvor fotografije: HNS

Hrvatski nogometni savez bez da se konzultirao s klubovima donio je odluku koja je neke klubove neugodno iznenadila. Prva odluka se odnosi na promjene u Kup natjecanju u kojem se od sljedeće sezone igra na dvije utakmice. Tim tzv. „manjim“ klubovima šanse za osvajanje Kupa protiv klubova koji imaju proračun pet ili deset puta veći postaju minimalne.

Druga odluka jednako otežavajuća za kako iz saveza kažu „male“ klubove je odgoda doigravanja za prvu ligu. Naime od sezone 2024-25 predzadnji prvoligaš je trebao igrati sa drugoplasiranim iz druge lige, a HNS je ovu već donesenu odluku odgodio za godinu dana odnosno za sezonu 2025-26. Dakle i dalje samo posljednji iz prve ispada i samo prvi iz druge lige ulazi u najviši nogometni rang.

Koliko je takav sustav nezanimljiv vidjeli smo proteklih sezona u kojima se 8-9 kola prije kraja prvenstva znalo tko ispada iz prve/druge lige. Koliko je nepravedan i štetan lako se može vidjeti u razlici financijskih prihoda koje savez dijeli prvoligašima i drugoligašima. Ostaje nam se kao i dosad uzdati se u sebe i pokušati se vratiti u prvu ligu.