Tokom godina svašta se moglo čuti o ovome nadaleko poznatom transparentu. Manje-više neke stvari su opće poznate, neke su nažalost totalno promašene, a neke i dalje nepoznate. Od najzaslužnijih aktera za njegovo nastajanje potrudili smo se saznati cjelovitu istinu o ovome prepoznatljivom transparentu.

Originalni transparent „Cibalae banka & Prljavo kazalište – Vinkovcima s ljubavlju“ za vinkovački koncert Prljavog kazališta 1994. godine je dizajn za njihov plakat osmislio poznati vinkovački strip autor i navijač Cibalije Dubravko Mataković. Taj dizajn za plakat Prljavaca u Vinkovcima, Cibalae banka je prenijela na reklamni platneni baner. Ovaj za koncert pozivni transparent je bio izložen na korzu, a potom na bazenu Barutana u Zagrebačkom bloku. Od tamo su ga kriomice pokraj ljutito raspoloženih pasa u trku odnijeli Ivanko Jurišić Cai i Ivica Aničić Ica.

U tadašnjem nedostatku navijačkih transparenata ovaj je privukao pažnju jer je zbog blago prljavo bijelog platna i plavih slova na njemu itekako bio iskoristiv za transparent koji bi Ultrasima dobro došao za podršku prema Cibaliji. Tako su u biti od jednog dvostranog promidžbenog transparenta nastala dva skraćena sa sačuvanim srcima i nazivima Vinkovci. Jedan je već u svojim začecima nemarom pojedinaca završio 1996. godine ostavljen u Bolonji na utakmici BiH – Hrvatska. Brat mu blizanac je pak na ogradama tribina postao vjerojatno među najviđenijim i svakako jedan od najstarijih transparenta na tribinama ovog dijela Europe.

Njegova preobrazba je krenula kad ga je Ica s Krešom Čopčićem donio na Kanovce gdje su ga zajedno sa Šinkom, dali krojačici gđi Mariji Subotić (Subina mama). Ona ga je završno skrojila, obrubila i dodale vezice.
Ica ga je posvetio u crkvi u Međugorju i s Ivanom Čuljkom s Lapovaca nosio na doček pape Sv. Ivana Pavla II. u Đakovu (bio je na tek par metara od Svetog Oca). Transparent je bio na vaterpolo utakmici hrvatske reprezentacije, dočeku zlatnih rukometaša i oslobađanju hrvatskih generala, lokomotivi navijačkog vlaka na finalu kupa 1999. godine kao i na koncertima Thompsona, izložbi 30 godina i promociji knjige „Najvjerniji“ o navijačkoj skupini Ultras u dvorani vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske.

Transparent je spontano najprije prošao sva Cibalijina domaća (uz neka inozemna) gostovanja po svim stadionima u Hrvatskoj, a potom je s Ultrasima na utakmicama Hrvatske nogometne reprezentacije krenuo put Europe, Azije i Južne Amerike pa je tako bio na Svjetskim prvenstvima u Francuskoj, Japanu, Brazilu, Njemačkoj, Europskim prvenstvima u Portugalu, Austriji, Ukrajini i Poljskoj te na svim drugim važnijim Europskim stadionima tokom kvalifikacijskih i prijateljskih utakmica.

Uslijed habanja Mato (Mario Matanović) i Ica su jedno  slovo i pola srca obnovili, a uslijed daljnjeg trošenja Ica ga je dao Ivanu Čuljku s Lapovaca kojem je njegova mama Ana pojačala rubove, dodala nove vezice i napravila mogućnost nošenja na dva štapa.
O pustolovinama koje je na svojim putovanjima prošao dala bi se napisati jedna knjige. Bio je zaboravljen, tražen i nađen, zabranjivan i od policije i HNS-a obranjen i uspješno sačuvan.

Manje je poznato kako su od ovog prvotno reklamnog transparenta za koncert Prljavog kazališta iskorištena i crvena slova, ona „…s ljubavlju“ koja su poslužila za manji plavi transparent na kojem je uz natpis Ultras u jednom uglu dodana i hrvatska zastava.
Nakon više od dva i pol desetljeća Darko Stojanović Stoja je predložio da se ovaj čuveni i poznati transparent umirovi i tek za posebne prilike izvadi iz zaslužene mirovine. Tako je od ruku Ivana Borkovića Čele, Ivana Čavke i Davora Vitkovića Vitka nastao identični transparent koji se zbog lakšeg unosa pored kontrola na tribinama po sredini po potrebi može razdijeliti na dva dijela i ponovno spojiti. Transparent je kao i na početku ove priče ponovno završno obrubila vjerna Cibalijašica gđa Subotić (Subina mama).

Od prvog originalnog transparenta skinuto je jedno malo srce sa slova „i“ i dodano na ovaj novi kako bi mu prenio svu povijest, muku i sreću koju je prošao na tribinama i tako nastavio istim putem svog prethodnika predstavljati Vinkovce, Vinkovčane i Cibalijine Ultrase.
Danas ovaj transparent predstavlja puno više od običnog transparenta. Raširio se po vinkovačkim zidovima, grafitima, ime i njegov prepoznatljivi font koriste razni obrti, tvrtke, udruge… S Vinkovčanima je istinski i spontano zaživio, postao omiljen gradski zaštitni znak pa ga vidimo na izlozima, šalicama, majicama…
I to sve zahvaljujući Cibalijinim navijačima koji su ga prije tri desetljeća trčeći odnijeli ispred ljutitih pasa.