Svjedoci smo već par godina koliko namjerne i sustavne zločeste priče mogu našteti ugledu i radu kluba. Posljednji primjeri su naše izostavljanje iz ovogodišnjeg kup natjecanja u kojem HNK Cibalia ni najmanje nije kriva već je to isključivo propust Županijskog nogometnog saveza, no pojedinci i neki portali željni senzacionalizma jedva su dočekali da izokrenu cijelu priču i osude Cibaliju nimalo ne mareći kakvu joj štetu time čine.

Najnoviji primjer je ostavka predsjednika NO HNK Cibalije Hrvoja Ničea koji najviše iz razloga sustavnog stvaranja negativne slike pojedinih portala ne želi raditi u takvom medijskom okružju. Zbog sličnih razloga je htio otići i predsjednik kluba Damir Mustapić. Zbog istih razloga mnogi nogometaši, poduzetnici, sponzori izbjegavaju Cibaliju. Tko god je upućeniji u rad kluba zna kako je Niče u posljednje dvije godine bio glavni operativac u Cibaliji. Najzaslužniji je za otvaranje terena s umjetnom travom i reflektorima i posljednje dobivanje licence za natjecanje gdje je sa svojom malom administrativnom ekipom rješavao tuđe, velike probleme. Licencu smo, podsjećamo, dobili u sudačkoj nadoknadi. Nikad se nije miješao u sportsku politiku, no uvijek je gledao prvenstveno korist kluba. Malo je poznato kako je u dva navrata odbijao biti predsjednik kluba ostajući vjerno u službi Cibalije kao predsjednik NO-a. Zbog svega navedenog nadamo se kako klub neće prihvatiti Ničeovu ostavku i kako sam Niče neće ustrajati u svojoj odluci jer time se samo povlači pred onima koji za klub ništa ne rade osim što ga pljuju.

Od svih tih zlih jezika vrijeme je da svi počnemo braniti klub, dati mu kritiku kad zaslužuje, no braniti ga od svih zločestih namjera koje štete Cibaliji i svima koji ju vole.