Izvor fotografije: Škola nogometa “HNK Cibalia Vinkovci”

Iskreno, nadali smo se puno boljim rezultatima naših mladih selekcija. Pioniri i kadeti su nam ispali iz 1. HNL, juniorima tek predstoji borba za opstanak u prvoj ligi. Znamo da su uvjeti takvi kakvi su, da domaće utakmice moraju igrati po tuđim terenima u Jarmini, Ceriću…, da po cijelu noć putuju i iz autobusa istrčavaju na teren no uvijek smo igrali u sličnim okolnostima i uvijek smo bili u vrhu lige, stvarali reprezentativce pa i osvajali trofeje.

Možemo razumjeti da su za nas trenutno prejaki Hajduk ili Dinamo, no ispred nas kao zadnjih na ljestvici u obje kategorije su uvjerljivo, neka se ne uvrijede, Rudeš, Solin, Sesvete, Gorica… klubovi ispred kojih uvijek mora biti Cibalia. Sve u klubu s takvim rezultatima treba biti sramota.

Pionire je trenirao Siniša Sesar pa ih je usred sezone preuzeo Robert Jelinić. Sesar je pak morao preuzeti kadete koje je opet prestao trenirati Goran Meštrović koji je pak u klubu  nastavio obnašati funkciju voditelja škole.  On je za tu katastrofu kao voditelj naših selekcija možda i najviše odgovoran. Pioniri su s Jelom uspjeli u drugom djelu ostaviti bolji dojam, u kupu ući među osam gdje ih je zaustavio Dinamo no ispadanje iz prve lige je ipak teški podbačaj. 

Juniore je do nedavno vodio  Petar Tomić koji je začuđujuće tri kola prije kraja prvenstva odlučio otići na porodiljni dopust. Dečki su trenutno predzadnji što ih vodi u kvalifikacije za ostanak u prvoj ligi. U kupu su dogurali do pristojnog četvrt finala. U dosadašnjem djelu sezone su dobili Osijek, s Dinamom igrali 3-3 što sve pokazuje da mogu i zaslužuju puno više od predzadnjeg mjesta. Za njih sad predstoje najvažnije utakmice u kojima vjerujemo da će naći snage i uspjeti osigurati ostanak u najvišem juniorskom rangu i tako bar malo spasiti obraz kluba.

Momci sretno, uz vas smo!