Izvor fotografije: novosti.hr

Licencu za natjecanje smo dobili, barem tako kažu u HNS-u, no ipak valja pričekati i njihovu pismenu potvrdu. U međuvremenu je na današnjem gradskom vijeću vinkovački gradonačelnik obznanio kako Cibalia ide u dokapitalizaciju i kompletnu reorganizaciju unutar kluba od najnižih do najviših struktura. Iskreno, bilo je i vrijeme jer u klubu je previše bilo grešaka, nemara pa i nerada za koji nitko ne odgovara. Dio klupskog duga bi se pretvorio u dionice, ostatak bi grad kao vlasnik podmirio i tako bi se u biti krenulo od nule.

Koliko smo upoznati plan je ulagati u klupsku školu, stvarati vlastite igrače i nikako ne ponavljati skupe greške kojima smo  samo zadnjim besplatnim odlascima Belje i Puljića izgubili nekoliko stotina tisuća eura. A to je za nas u ovakvoj situaciji veliki novac.

Samim ulaganjem u klupsku školu za očekivati je da će se i u stručnom kadru morati napraviti provjetravanje jer ispadanje pionira i kadeta iz 1. HNL, kao i juniora koje tek čekaju kvalifikacije za ostanak u 1. HNL nisu baš neka preporuka za njihove trenere.

U organizacijski dio kluba po gradonačelnikovim riječima bi se uključili gradski pročelnici koji bi u svojoj struci bili na usluzi klubu i tako konačno napravile uštede i očekivanu transparentnost poslovanja i time sigurnost i mirnoću. Stoga je za očekivati dolazak novih ljudi koji će voditi klub.

Tko god bude u Genscherevoj 10. od njega očekujemo rad, predanost i rezultat.