Izvor fotografije: Hnk Cibalia Vinkovci

Prije nešto više od godinu dana iz HNS-a je izišla vijest kako se uz pomoć države, UEFE-e  i FIFA-e kreće u obnovu nekih postojećih i gradnju novih nogometnih stadiona. Za navijače uvijek zanimljiva tema. Uz obnovu Poljuda i gradnje novog Maksimira otkriveno je i kako ova najavljena infrastrukturna sportska priča obuhvaća i stadione u Rijeci, Puli, Šibeniku, Zadru, Koprivnici i Vinkovcima. Nama kao Cibalijašima koliko god imali svojih trenutnih problema oko stostruko manjih želja i prepreka obnova Cibalijnog zdanja   obradovala je kao djecu darovi od djeda Božićnjaka.

Za navijača stadion je njegovo svetište. Užitak i strast. Tu se sa svojim prijateljima i obitelji pjeva, navija, moli. Slavi i tuguje. Tih skoro dva sata na tribini okružen prijateljima tek na koji metar od svojih nogometaša zaboravljaš na sve ono nevezano uz nebesko-plave. Zato za nogomet i kažu kako je najsporednija stvar na svijetu. Zato smatramo kako uopće nije loše sanjati trofeje ili novi, bolji i komotniji stadion jer navijač bez snova nije potpun navijač.

Inicijativa HNS-a dolazi uz jaki državni vjetar u leđa jer je vlada RH-a već odobrila pozamašna sredstva u sljedećim godinama za ulaganje u bitne infrastrukturne objekte. A Cibalijin stadion koji ruku na srce vapi za obnovom sa svim svojim popratnim sadržajima u kojem svakodnevno gravitira oko 350 djece i napose sam klub sa svojom velikom sportskom tradicijom definitivno je za ovaj dio lijepe naše jako važan sportski kompleks. 

Ovdje treba razjasniti kako stadione neće obnavljati i graditi nogometni savez ili država, oni će ih značajno pomoći obnoviti i izgraditi. Prvi i najvažniji korak je na samom klubu i lokalnoj samoupravi koji moraju biti nositelji projekta i sve uvodne radove i dozvole pripremiti. Potom u priču uskaču HNS preko UEFA-inih programa i država koji će osigurati financijska sredstva do dvije trećine izgradnje ili obnove stadiona. U prijevodu, ako se odlučimo na ulaganje od 9 milijuna eura, čak 6 bi mogli pokriti HNS i država što je više nego isplativ razlog za obnovom stadiona u Lenijama.   

Shvatili su to nogometni entuzijasti pa su po našem mišljenju konačno ozbiljno krenuli s najavama gradnje HNS-ovog kampa u Gorici, obnove stadiona u Kranjčevićevoj i novog stadiona u Maksimiru. Koprivnica i riječka Kantrida također su predstavili svoje atraktivne nogometne projekte no oni su zasada tek želje i planovi Slaven Belupa i Rijeke. U Hajduku pak još nisu načisto jer su za obnovu Poljuda ili gradnju novog stadiona. Pomalo nepravedno je u sjeni gradnja stadiona u Slavonskom Brodu koji malo pomalo poprima sasvim pristojno nogometno zdanje. 

Uglavnom sve kreće od nas samih. Navijača i vlasnika kluba. Stadion s dodatnim sadržajima nam treba. Ozbiljna obnova mu je neophodna i za početak trebamo imati spremne projekte za stadion kojima bi svima bio koristan.