Izvor fotografije: Hnk Cibalia Vinkovci

U pripreme smo već po običaju krenuli bez više od pola momčadi s kojima smo završili prošlogodišnju sezonu. Umjesto trenera Radotića momčad je preuzeo domaći Andrej Kerić, a zvučnije provjereno ime nismo uspjeli privući. Ugovor je produžio tek ozlijeđeni Filip Jazvić no on od najavljenog oporavka u rujnu kad je napunio čitavu godinu dana od zadobivene ozljede još uvijek ove sezone nije odigrao niti jednu minutu u nebeskoplavom dresu. Iz kluba su najavili pokušaj napada na prvu ligu koju navijači očekuju no svi smo čekali početak prvenstva kako bi se uvjerili kakvi smo i koliko možemo.

Puni nepoznanica u prva tri kola ne znamo za poraz i euforično čekamo 4. kolo i utakmicu s Vukovarom. U toj utakmici doživljavamo prvi poraz no i dalje ne možemo reći koji su dometi naše momčadi.
Novom pobjedom protiv Solina u vrhu smo ljestvice, no porazi u Šibeniku i prvi domaći poraz protiv Zrinskog definitivno nam otkrivaju slabosti naše momčadi.
Uvjerljivom izvedbom na Krimeji protiv Orijenta u 8. kolu ostajemo u igri za sam vrh ljestvice no onda nam stiže bolno otrežnjenje. Gubimo dvije domaće utakmice protiv momčadi sa samog dna druge lige (BSK i Sesvete). Tada je postalo jasno da nemamo kvalitetu za nešto više od sredine ljestvice.

Do kraja polu sezone izgubili smo čak pet domaćih utakmica, dok smo se sa gostovanja uspjeli vratiti sa sedam osvojenih bodova. Posebno bole visoki porazi od Dugopolja (4-0) i Croatije iz Zmijevaca (5-1) koji su doveli smjene trenera Kerića (iz klupske škole ga zamijenio Sesar). Kraj prvog djela sezone završavamo kao deveti s drugom najlošijom obranom lige. Skupili smo 19 bodova, čak 22 manje od vodećeg Zrinskog i 8 više od najlošijih BSK-a i Solina. 

U kup natjecanju smo nekad igrali u finalu. Čak sedam puta stigli do poluzavršnice no zadnjih pet sezona tek smo ovu stigli među najboljih 16. Nakon uvjerljive pobjede od 6-0 nad nekadašnjim prvakom Zagrebom, u osmini finala za nas je ipak prejaka bila Rijeka.

Što se igrača tiče, možemo reći kako su na terenu zadovoljili golman Kovačević, Išasagi, Miljanić, Bajić, Bosak, Belančić, Lasić, no iskreno polovica ostalih koji su stigli sa strane i trebali biti pojačanja nisu kvaliteta za Cibaliju. Pogotovo Cibaliju koja mora uvijek jurišati na prvu ligu. U toj očito promašenoj selekciji nismo pogodili. U zimskoj stanci više ne smije biti promašaja jer definitivno nam trebaju 3-4 iskusna nogometaša koja će biti pojačanja i donositi bodove. U protivnom nam slijedi neizvjesno proljeće i borba za ostanak u drugoj ligi.